Honlapunk jelenleg fejlesztés alatt áll!
Vásárlással és termékinformációkkal kapcsolatban telefonon és e-mailben állunk rendelkezésükre.
Kezdőlap » Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek ( továbbiakban: ÁSZF)

A www.cserepteto.hu webáruház általános szerződési feltételei

A Kendel Építőipari és Kereskedelmi Kft.( 8000 Székesfehérvár, Erzsébet út 34 - 36.), mint szállító ( továbbiakban Kendel Kft) által www.cserepteto.hu Web áruházon keresztül értékesített termékekre vonatkozóan:

Szállító adatai:

 • Név: Kendel Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Erzsébet út 36.
 • Adószáma: 11453794-2-07
 • Cégjegyzékszáma: 0709005560
 • Nyilvántartásba vette: Fejér megyei Bíróság mint Cégbíróság, Székesfehérvár

Szerződés létrejötte

A megrendelés és annak visszaigazolása a két fél között létrejött Szerződésnek minősül, (Távollévők közötti ráutaló magatartás)mely jelen ÁSZF-ben foglaltakkal kiegészítve együtt érvényes!

A Szerződés nyelve: magyar

A Szerződésre külön Magatartási Kódex nem vonatkozik

Megrendelés

Megrendelését az igényeknek megfelelő termékek kosárba helyezésével állíthatja össze, majd annak ellenőrzése után a "Megrendelés" gomb használatával meg kell adnia a szállítási és számlázási információkat. Ezt követően a "Megrendelés" gombbal aktiválhatja megrendelését.

A Komplett Tető Kedvezmény

A Komplett Tető Kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a rendelés összetétele megfeleljen a komplett tető fogalmának.

Komplett tetőnek minősül az a rendelés, amely tartalmazza az alábbiakat:

 • legalább 52 m2 tetőfelülethez szükséges 1/1 tetőcserép;
 • legalább a tetőfelülethez szükséges Bramac fólia: tetőfelület x 1,15 m2;
 • legalább 10 fm - a vízszintes-, vagy élgerinchez szükséges - Bramac élképző elem (Univerzális taréjgerinc kúpalátét, Bramac Ecoroll, Basic Roll, FigaRoll Plus).

Amennyiben az Ön rendelése megfelel a fent részletezett feltételeknek, akkor a - Komplett Tető Kedvezmény gomb megnyomásával - a program - a kalkulátor és kosár funkcióban - átszámolja a rendelés értékét, és feltünteti a kedvezményes árat.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Ön a rendelésében igénybe veszi a Komplett Tető Kedvezményt, de arra nem jogosult, akkor a rendelés visszaigazolásában ezt a kedvezményt nem szerepeltetjük.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy amennyiben Ön elmulasztaná igénybe venni a Komplett Tető Kedvezményt, de rendelése megfelel ezen feltételeknek, a rendelés visszaigazolásában ezt a kedvezményt is szerepeltetjük.

Mindkét esetben az általunk készített rendelés visszaigazolása az irányadó.

Szállítás

 • A Kendel Kft. vállalja, hogy az Ön által rendelt termékeket (pl.: tetőcserép, kiegészítő termékek), az Ön által megadott címre - Gyártó közreműködésével - az egész ország területén kiszállítja.
 • Egységes logisztikai díj: 3.950 Ft + áfa/raklap (bruttó 5.017 Ft/raklap) (Tartalmazza a rakodólap betétdíját, a csomagolás díját, az áru komissiózásával kapcsolatos költségeket, valamint a cserepek hátoldalára felhelyezett védőpontokat is.)
 • A rakodólaponkénti logisztikai díjból 2.000 Ft + áfa (bruttó 2.540 Ft) a rakodólap betétdíja. A betétdíj rakodólap vásárlás helyszínére, vagy a Bramac Kft. telephelyére történő visszaszállításakor igényelhető vissza.
 • Fuvarköltségek: 6 raklaptól díjmentes, 5 raklap és az alatti mennyiség esetén 10.000,- Ft + áfa ( bruttó 12.700,- Ft ) fuvardíj kerül felszámolásra szállítási címenként.
 • Daruzási díj: 800,- /raklap + áfa ( bruttó 1.016,- Ft/raklap )
 • A Bramac Kft. 2011. február 01-től bevezette a Bramac Futárszolgálatot - műanyag- és fém tetőtartozékokra vonatkozóan - melynek feltételeiről és költségeiről érdeklődjön irodánkban.
 • A szállítást a Bramac Kft. végzi.
 • A szállításra a Bramac Kft. irányelvei a mérvadóak
 • Lehetőség van a megrendelt termékeket Szolgáltató székesfehérvári telephelyén (8000 Székesfehérvár, Erzsébet út 34-36.) átvenni.
 • Az általános szállítási határidő – komplett tetők esetén - maximum 5-10 munkanap. Néhány időszakban (Construma, BNV) maximum 15 munkanap.
 • Csak kiegészítők, vagy kisebb mennyiségű cserép vásárlása esetén 5-20 munkanap.
 • Természetesen a szállítás időpontját a megrendelési visszaigazoláson minden esetben közöljük.

Szállítási értesítés

Megrendeléséről minden esetben írásos visszaigazolást készítünk és küldünk, amelyben megadjuk a szállítás várható időpontját. Fontos a megrendeléskor telefonos elérhetőségét mindenképpen megadni, hogy a gépkocsivezető az adott napon belüli érkezésről tájékoztatást adhasson, illetve a szállítási cím elérésével kapcsolatban információt kérhessen.

Fizetés

Web áruházunkban minden vásárlás kifizetése teljes összegű előrefizetéssel történik. Teljes összegű előrefizetésnek minősül a rendelés bruttó értékének - az Ön által kért szállítási határidőt megelőző 7 munkanappal a Kendel Kft. 10201006-50046337 számú bankszámlájára történő - beérkezéséig. Nincs mód a termékek utólagos fizetésére, mert a termékeket a Gyártó – az adott megrendelés alapján – közvetlenül Önnek teljesíti.

Számlázás

A bankszámlára beérkezett összegeknek megfelelően - az Ön által megadott számlázási információk alapján - minden esetben számlát állítunk ki. A számlát (számlákat) a megrendelt termékek szállításával egy időben adjuk át.

Megrendelés visszaigazolás

Megrendeléséről minden esetben írásos visszaigazolást készítünk és küldünk, amely tartalmazza:
 • A rendelt termékek megnevezését és árát,
 • A csomagoláshoz szükséges raklapok költségét,
 • A fizetés módját,
 • A fizetendő összeget,
 • A szállítás várható időpontját,
 • A Kendel Kft. bankszámlaszámát.
Amennyiben a megrendelés során ellentmondást tapasztalunk (pl. az alapcserép színe és a tartozékok színe nem azonos), még a végleges visszaigazolás elkészítését megelőzően felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Megrendelés iktatása

Megrendelését Raktárkezelő programunkban, illetve nyomtatott formában tartjuk nyílván (iratmegőrzés idejének szabályai szerint), a visszaigazolás azonosító számát a nyomtatott formában tárolt megrendelőn rögzítjük.

A termékek csomagolása

A termékeket az eredeti gyári csomagolásban forgalmazzuk, amely cseréptermék esetében jó minőségű EUR paletta; tartozékok esetében kartonpapír vagy fólia. Az EUR paletta betétdíjas termék, ezen felül a Gyártó raklaponként csomagolási díjat is felszámít. Ezen költségeket minden termék árlistájában megtalálja. A csomagoláson szereplő feliratokkal egyértelműen azonosíthatók a termékek. A termékek csomagolásában, illetve a csomagoláson Ön megtalálja az adott termékre vonatkozó gyártói megfelelőségi nyilatkozatot. Ez alól kivételek a fém- és műanyag tetőtartozékok, mert a törvényi rendelkezés ezekre a kiegészítőkre nem terjed ki.

Jótállás, garancia

A vonatkozó jogszabályok értelmében az általunk forgalmazott termékekre a gyártó által biztosított gyári garanciát adunk, amely Bramac cserepek és idomcserepek esetén 30 év. A jótállási idő kezdete a szállítás időpontja. Jótállás csak a szakszerűen - a beépítési útmutató szerint - beépített, rendeltetésszerűen használt termékek meghibásodása esetén érvényesíthető. A sértetlen csomagolásban átadott és átvett termékek esetén esetleges gyári hibás termékek javítását, illetve cseréjét - a gyártó szakszervizét bevonva - a Kendel Kft. végzi.

Elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. (II.5.) A távollévők között kötött szerződésekről szóló Kormányrendeletben részletesen rögzített elállás jogával. Fontos megjegyezni, hogy megrendelését csak abban az esetben dolgozzuk fel, amennyiben a teljes összeg a Kendel Kft. bankszámlájára beérkezett.

A fogyasztót megillető elállási jogra vonatkozó tájékoztató:

 • 1. az elállási jog indoklás( külön magyarázat) nélkül gyakorolható
 • 2. Az elállási jog 8 munkanapon ( vagy 14 naptári napon belül) gyakorolható, melynek kezdete a termék átvételének napja.
 • 3. Írásban történő elállás estén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 8 munkanapon belül.
 • 4. elállás esetén szolgáltató legkésőbb 30 napon belül fizeti vissza a fogyasztó által kifizetett teljes összeget.
 • 5. A szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.
 • 6. Elállás estén fogyasztót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről letöltése [PDF]: letöltés

Adatvédelem

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a megrendelése során megadott adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek esetleges későbbi bizonyítása érdekében meghatározott ideig tároljuk. Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél alvállalkozóként (szállítás) működik közre. Ekkor azonban az alvállalkozó az általunk átadott személyes adatokat - a szállítás teljesítését követően - semmilyen módon nem jogosult megőrizni, felhasználni illetve további személyeknek átadni. Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

Egyéb rendelkezések

A Kendel Kft az általa leszállított Termékek tulajdonjogát azok vételárának maradéktalan kiegyenlítéséig fenntartja.
A Kendel Kft és a vevők között esetlegesen létrejövő a jelen ÁSZF-ben foglaltakkal kapcsolatos jogvitáikat békés úton, tárgyalás keretében kísérlik meg rendezni.
Ennek eredménytelensége esetén jogvitájuk eldöntésére az általános illetékességgel bíró bíróság előtt, a vonatkozó hatályos magyar jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően kerül sor.
Jelen ÁSZF bármely rendelkezésének esetleges érvénytelensége nem eredményezi az egész ÁSZF érvénytelenségét.

Jelen ÁSZF 2011. 04. 01-től visszavonásig érvényes.

Általános szerződési feltételek letöltése [PDF]: letöltés

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről letöltése [PDF]: letöltés
KOSÁR MEGTEKINTÉSE Jelenleg üres a bevásárlókosara. KALKULÁTOR Jelenleg üres a kalkulátor. LETÖLTÉSEK Letölthető prospektusok [PDF] Tető helyett mondd: Bramac